over Mona (1962)

Dialoog, bewustwording en zelfverantwoordelijkheid

Tijdens mijn studie pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht werd ik ge´nspireerd door de pedagogiek van Paulo Freire. Deze Braziliaanse pedagoog ontwikkelde een alfabetiseringsprogramma voor (jong) volwassenen waarmee zij, binnen 30 tot 60 uur, de eerste beginselen van het lezen en schrijven onder de knie kregen.

Dialoog, bewustwording en zelfverantwoordelijkheid waren de kernwaarden van Freire's programma. Nu, vele jaren later, hanteer ik diezelfde waarden in mijn werk als (loopbaan)coach.

"Het mooie is dat Mona je zoveel vertrouwen en aansporing geeft dat je op een veilige manier stappen durft te zetten die eerder zo moeilijk leken" - reactie van een coachee - 

Ervaring                                                                                                                       

Ik beschik over ruime ervaring als loopbaancoach en trainer bij zowel profit- als nonprofit organisaties. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als trainer en coach in de reisbranche. Bij een grote onderwijsinstelling was ik daarna als senior coach en consultant intensief betrokken bij grote veranderingsprocessen, de ontwikkeling naar een professionele cultuur en de invoering van 'het nieuwe leren' in het onderwijs. 

Sinds 2005 ben ik als zelfstandig (loopbaan)coach gevestigd onder de naam mo coaching, Utrecht. 

View my profile on LinkedIn

European Senior Practitioner Coach

Ik ben geregistreerd als European Senior Practitioner Coach bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik onderschrijf de Ethische gedragscode en het Klachtenreglement van de NOBCO.

Als Senior Practitioner Coach ben ik getoetst op mijn professionaliteit en kan ik werken volgens verschillende methodieken.

NOBCO logo Senior Practitione

EMCC-NOBCO-logo